Onze service

Ons autobedrijf staat al sinds de oprichting bij onze klanten bekend om de service en kwaliteit. Op deze pagina vindt u de diensten die wij u kunnen aanbieden, met als bijzonder punt onze kennis en ervaring op het gebied van de electronica in uw auto.

Storingsdiagnose

Storing in de autotechniek komt steeds vaker voor. Met name de jonge auto's zijn zeer geavanceerd qua electronica en bijbehorende software. We zien storingsdiagnose als een aparte tak in de werkplaats. Als autobedrijf hebben we geïnvesteerd in diagnose-apparatuur en kennis op dit gebied. We hebben veel ervaring opgebouwd in de storingsdiagnose en kunnen onze eigen klanten en andere autobedrijven hiermee helpen. Bij het zoeken van een storing werken we in open sfeer. Zo geven we bijvoorbeeld de testresultaten met uitgelezen foutcodes mee aan de eigenaar.

Voor het stellen van een diagnose beginnen we meestal met het uitlezen van de storingen. De foutcodes geven informatie waarmee we bepalen in welke richting we de storing moeten zoeken. Bij voorkeur lezen we alle computersystemen van de auto uit. Het komt maar zelden voor dat de storing gevonden wordt in de onderdelen die door de foutcode worden aangewezen. Vaak ligt het aan een onderliggend probleem.

Na het stellen van de diagnose is er vaak reparatie met vervanging van onderdelen nodig. Ook hier ligt voor ons een grote uitdaging om op de kosten te letten. Een voorbeeld hiervan is: Stel dat er een computer in uw auto stuk is. Regelmatig is het dan mogelijk de gebreken hiervan te laten herstellen, in plaats van meteen voor een kostbare vervanging te kiezen. De reparatie duurt dan mogelijk wel langer, maar u bespaart al gauw €600,00.

Onderhoud

Goed onderhoud is belangrijk voor uw auto. Als autobedrijf hanteren wij de fabrieksonderhoudschema's van de merkdealer; het zogeheten "dealeronderhoud". Uw auto kan daarom vanaf dag 1 bij ons onderhouden worden zonder dat de fabrieksgarantie beperkt wordt. Natuurlijk wordt er ook onderhoud op maat wordt geleverd, bijvoorbeeld wanneer een auto weinig wordt gebruikt.

Airco-service

We zijn een gecertificeerd bedrijf voor het repareren en onderhouden van airco's. Onderhoud aan een aircosysteem omvat meer dan alleen een filter wisselen. De meeste autofabrikanten schrijven voor de airco om de twee jaar te onderhouden. Dit doen wij dan ook in de werkplaats. Bij het onderhouden van een airco wordt de airco-installatie leeggehaald, gevacumeerd en gevuld op fabrieksvoorschrift.
Bij reparatie aan een aircosysteem is het belangrijk extra te letten op de kwaliteit van de onderdelen. Wij gebruiken dan ook zo veel mogelijk A-merk onderdelen voor reparatie. Tip: gebruik uw airco veel, het hele jaar door. Hoe meer een airco wordt gebruikt des te beter blijft het systeem in conditie. Hierdoor heeft u het langst plezier van uw aircosysteem.

Reparatie

De reparaties de we in ons bedrijf uitvoeren zijn zeer divers. We voeren nagenoeg alle reparaties zelf uit in onze werkplaats. Bij reparatie aan uw auto richten we ons sterk op kwaliteit. In de werkplaats gebruiken we veel merkgebonden gereedschap voor specialistische reparaties. Hierdoor kunnen reparaties op de fabrieksvoorgeschreven tijd worden uitgevoerd. Kleine reparaties proberen we in overleg tussendoor te repareren, zo mogelijk kunt u er dan op wachten.

Reparaties die wij naast onderhoud onder andere uitvoeren

 • Accu's
 • Aircoreparaties
 • (winter)Banden
 • Distributie
 • Roetfilter reinigen of vervangen
 • Trekhaakmontage en -reparatie (ook can-bus systeem)
 • Wielophanging: veren, schokdemper
 • Ruitvervanging (ook via verzekeringen)
 • Koppelingen
 • Versnellingsbakreparaties
 • Schadeherstel
 • Elektronicareparatie i.v.m. storingen
 • Contact- en deursloten
 • Ruitenwissers
 • Uitlaten
 • Verlichting

APK

Wij keuren voertuigen tot 3500 kg, elke brandstofsoort en hybride. Wist u dat uw auto twee maanden eerder gekeurd mag worden zonder dat de APK datum naar voren schuift? Klik op de knop hieronder voor meer informatie omtrent APK-keuringseisen. Naar de informatiepagina van het RDW

Bandenservice

De banden zorgen voor het contact op de weg en zijn daarom een belangrijk onderdeel van uw auto. In ons bedrijf adviseren we daarom A-merk banden, dit niet alleen voor het rijcomfort maar vooral ook voor uw veiligheid. Een A-merk band presteert duidelijk beter dan een budgetband. Zo heeft een goede band een kortere remweg en heeft deze meer grip wanneer u plotseling moet uitwijken op de weg.
Het kan voorkomen dat een auto naar links of rechts trekt met rechtuit rijden, of dat banden scheef afslijten. In veel gevallen moet de auto dan worden uitgelijnd. Met onze uitlijnmachine worden de wielstanden afgesteld naar fabrieksvoorschrift.
Voor meer informatie over verschillende typen banden kunt u op onderstaande pagina terecht. Meer informatie over banden

Uitlijnen

Onder uitlijnen wordt het afstellen van de wielstanden verstaan. Dit is nodig indien de wielstanden niet meer naar fabrieksvoorschrift staan afgesteld. Dit kan onstaan door vervorming van de wielophanging, bijvoorbeeld als de autoband hard tegen een stoeprand botst. Ook bij reparatie aan de wielophanging of gewoon door veroudering van de auto, wat vaak gepaard gaat met het inzakken van de veren, kan uitlijnen noodzakelijk zijn.

Uitlijnen is nodig wanneer het stuur van uw auto scheef staat bij rechtuit rijden, of als uw auto naar links of rechts trekt als u het stuur even loslaat. Ook bij scheef afgesleten banden is uitlijning verstandig. Onze uitlijnmachine is een zogenoemde 4-wiel uitlijner. Dit houdt in dat de vooras wordt afgesteld naar de stand van de achteras. Hierdoor is de kwaliteit van deze reparatie hoog en kunnen we nagenoeg alle problemen oplossen. Het voordeel van uitlijnen is dat het zich altijd terugverdient op de levensduur van banden en brandstofkosten. Het belangrijkste is dat de stabiliteit en de wegligging na een goede uitlijning weer perfect is.

Schadeherstel

Heeft u schade gereden en wilt u uw auto laten repareren? Dat kan bij ons. De schade aan uw auto wordt in onze eigen werkplaats hersteld. Ook het spuitwerk verrichten we zelf in onze spuitcabine. Schade aan uw auto ontstaat altijd onverwacht. We helpen u dan ook graag verder met het juiste advies. Ook voor het afhandelen van taxatie staan we voor u klaar. Voor een taxatie hebben we een basistarief van 30,00 euro. Dit bedrag vervalt of verrekenen we, als u de schade bij ons laat herstellen. Belangrijk om te weten is dat we in de schadewereld meestal over ex BTW praten.
Heeft uw auto een klein deukje met geen of minimaal lakschade, dan is het goed mogelijk dat we de schade kunnen herstellen door middel van restylen. Dat is uitdeuken zonder spuiten. Dit wordt bij ons op locatie verzorgd.